La portaveu d’ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, va presentar aquest dijous les esmenes del seu grup a la reforma de les lleis audiovisuals proposades pel Govern. Els ecosocialistes aposten per una Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals “més barata” però amb la “mateixa pluralitat”; és a dir, amb el mateix nombre de membres.

L’economització de l’ens que proposa ICV-EUiA vindria pels salaris dels consellers: “Proposem que es redueixin els sous equiparant-los als dels alts càrrecs i per tant reduir-los entre un 20 i un 30% menys del que ara són”, va explicar Camats.

La portaveu va recordar que inicialment es van proposar 12 membres per al consell de govern de la Corporació i 16 per al consell assessor de continguts i programació, però CiU “va posar com a condició sine qua non” que fossin els 12 i 21 actuals. “Veient avui el que proposen, veiem clar que quan estaven a l’oposició tenien l’objectiu d’ocupar cadires i ara que estan al Govern tenen l’objectiu clar de controlar els mitjans públics de la CCMA”. L’objectiu de les esmenes d’ICV-EUiA, va dir Camats, és revertir-ho.

L’ecosocialista va aprofitar per demanar al Govern que el debat sobre la reforma de les lleis audiovisuals es faci com el 1999, amb tots els grups polítics i amb consens.