La Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació (SETSI) ha arxivat la denuncia presentada pel Partit Animalista (PACMA) contra TVE per emetre curses de braus en horari de protecció infantil. Així ho va assegurar el president de RTVE, Leopoldo González-Echenique, en resposta parlamentària al diputat Chesús Yuste, d’Izquierda Plural.

A més, el president de l’ens destaca que, segons les autoritats encarregades de vetllar pel compliment del Codi d’autoregulació sobre continguts televisius i infància, l’emissió de corrides de toros “no perjudica” els infants. En aquest sentit, recorda que, el desembre del 2012, el comitè d’autoregulació va considerar “adequada” la qualificació per a majors de set anys que es va donar a la transmissió de setembre d’aquell any, la primera a TVE en sis anys.

“Interès” de l’audiència

Echenique també argumenta que les corrides són un “espectacle cultural” –la prova, segons ell, és que algunes comunitats autònomes les han declarat “bé d’interès cultural”– que ha de ser tractat “amb normalitat” dins la programació de la cadena pública.

“TVE ha decidit retransmetre corrides de toros per la seva estricta legalitat i per l’interès de l’audiència per l’espectacle”, assegura el president de l’ens. En aquest sentit, remarca que la cursa emesa el passat setembre va tenir una audiència d’1.064.000 espectadors, “quatre punts més que el diumenge anterior a la mateixa hora”.

Cal recordar que, el febrer del 2012, el consell d’administració de RTVE va suprimir del seu llibre d’estil que les corrides de toros hi figuressin en l’apartat de “violència amb animals”.