Els treballadors de BCN Audiovisual, l’empresa de Lavinia que gestiona Barcelona TV, han convocat dues jornades de vaga per al 19 de setembre i 3 d’octubre, coincidint amb el pregó de les Festes de la Mercè i el plenari municipal, respectivament. El motiu és el rebuig a l’oferta que ha presentat l’empresa en les negociacions que mantenen per a la recuperació del poder adquisitiu, per la qual cosa demanden una interlocució directa amb l’Ajuntament. La proposta de vaga, que anirà acompanyada de diverses accions de protesta al carrer, va ser aprovada el passat divendres per 89 vots a favor i dues abstencions.

Des del gener de 2013, als treballadors de BTV se’ls aplica una reducció d’entre el 4,5 i el 10% en uns sous que portaven congelats des de 2010. Ara, BCN Audiovisual proposa una recuperació del 0,5% anual fins al 2019, cosa que els treballadors consideren “del tot insuficient”, perquè sis anys després de l’inici de la retallada només arribarien a recuperar un 3% de mitjana.

Els representants de la plantilla tornen a remarcar que l’argument per reduir-los el salari va ser la reducció pressupostària a BTV per part de l’Ajuntament, però que aquest finalment va tancar l’any 2013 amb beneficis. En concret, expliquen que la retallada salarial total és de 335.000 euros, mentre que el superàvit del consistori va ser de 139,3 milions d’euros. Malgrat aquest 2014 se’ls ha incrementat el sou un 0,3% per l’IPC, la rebaixa “real” de 2010 a 2013 ha estat d’entre el 13 i el 18,5%, segons han denunciat en diverses ocasions. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram