El Jutjat de Vilafranca del Penedès ha obert diligències a un casteller de 45 anys, agent dels Mossos d’Esquadra, per un presumpte delicte d’abús sexual a una periodista de Penedès TV durant la retransmissió de la diada de Sant Fèlix. Dissabte la jutgessa va deixar en llibertat provisional l’acusat, a qui ha prohibit comunicar-se amb la víctima i acostar-se a menys de 1.000 metres, d’acord amb la petició de la Fiscalia.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha apartat el presumpte agressor, a qui expulsaran si es confirma que és l’autor dels fets denunciats. Els Mossos han obert un procés d’investigació interna. La Xarxa de Comunicació Local i la Diputació de Barcelona es personaran en la causa.

L’agressió es va produir divendres passat durant la cobertura conjunta de Penedès TV i la Xarxa de la diada castellera de Vilafranca. Segons va explicar la periodista en un fil a Twitter, estava realitzant entrevistes al públic de la plaça de la Vila quan el casteller i mosso la va agafar per la cintura, li va grapejar el cul, i li va mossegar i llepar una orella.

Abans, un altre home ja li havia pres el micròfon per llepar-lo i mossegar-lo, i algunes persones es van fer fotos amb ella sense que en tingués ganes mentre l’agafaven per tot arreu, segons va explicar.

La periodista va denunciar els fets a la policia, i amb el suport de la colla castellera es va localitzar l’autor, que va resultar ser un mosso d’Esquadra, i va ser detingut el mateix divendres al vespre.