Prisa Media ha nomenat Javier Moreno com a nou director de l’Escola de Periodisme UAM-El País. Substitueix Álex Grijelmo, qui va accedir al càrrec el juny de 2018 ocupant el lloc del mateix Moreno, i que des de l’any passat compaginava amb la subdirecció del diari com a responsable de la unitat d’edició.

Les metes de la nova etapa seran “repensar l’activitat i ampliar la visió i els objectius” de l’escola, ha assenyalat Javier Moreno en el seu discurs d’acceptació.

“L’educació digital i tot el que hem après sobre ella durant la pandèmia, la cada vegada major importància de l’Amèrica Llatina –tant per l’augment de sol·licituds per formar part del nostre projecte educatiu com per la creixent puixança social, cultural i econòmica de l’àrea–, i les necessitats de formació específica i tecnològica que ens transmeten alumnes i professors ens fan entendre que hem de repensar amb profunditat el pla d’estudis per donar resposta a les necessitats dels futurs periodistes”, apunta Moreno.

El periodista porta vinculat a El País des de 1992, i ha dirigit el diari en dues etapes: de 2006 a 2014, i de juny de 2020 fins el passat agost, quan va ser rellevat per Pepa Bueno. Entremig va ser director de l’Escola de Periodisme UAM-El País (2017-2018) i de l’edició del diari a Amèrica (2018-2020).