El consell d’administració d’El País ha acordat iniciar el procés per nomenar la periodista Pepa Bueno com a nova directora. L’actual conductora d’Hora 25 de Cadena SER serà la segona dona que dirigeix el diari després de Soledad Gallego-Díaz (2018-2020).

Bueno substituirà Javier Moreno, qui va assumir el càrrec des de juny de 2020, i que anteriorment ja havia dirigit El País entre 2006 i 2014.

Tal i com contempla l’estatut de redacció del diari, la proposta de relleu serà sotmesa a una votació sense caràcter vinculant per part de la plantilla. Després de la consulta, el consell d’administració d’El País ha de ratificar el nomenament, que també ha de rebre el vistiplau del consell d’administració de Prisa i el de la comissió de nomenaments, retribucions i govern corporatiu del grup.

El nomenament de Pepa Bueno com a directora d’El País culmina el procés de reordenació de l’àrea editorial de la divisió de mitjans de Prisa, assenyala el grup en un comunicat.

Trajectòria

Pepa Bueno es va incorporar a la Cadena SER el 2012, entrant a formar part també del comitè editorial de Prisa. Actualment presenta el programa Hora 25, que la propera temporada assumirà la seva mà dreta, Aimar Bretos.

Bueno va iniciar la seva carrera als serveis informatius de RNE a Extremadura, i posteriorment va ser cap d’informatius de l’emissora a l’Aragó i Madrid. El 1991 es va incorporar a TVE per dirigir l’informatiu territorial d’Andalusia i després va fer el mateix amb el de Madrid.

El 1996 va ser nomenada subdirectora del programa d’actualitat Gente; vuit anys més tard va assumir la conducció de Los desayunos, i el 2009 va passar a dirigir i presentar la segona edició del Telediario.

El 2012 la periodista va fitxar per la SER per presentar Hoy por hoy, i set anys després va assumir la direcció de l’informatiu nocturn Hora 25.

En paral·lel, Pepa Bueno ha col·laborat en mitjans com Telecinco, Cuatro, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia i El País, entre d’altres.