El director general de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Andreu Manresa, va informar al consell de direcció aquest dijous de la designació de dos nous directius: Joan Carles Martorell, realitzador audiovisual de perfil multimèdia, com a nou director d’IB3 TV, i l’economista Margarita Cardona com a gerent de l’ens.

Martorell substitueix Antoni Bauzá, nomenat el passat setembre arran de la destitució al juny de Mar Adrián, mentre que Cardona ocupa el lloc de José Miguel Fabregat, que va accedir al càrrec el març de 2012.

Ara, Manresa prepara els concursos públics per cobrir els càrrecs de caps d’esports a la televisió i la ràdio, així com els delegats coordinadors a Menorca i Eivissa i Formentera.

Joan Carles Martorell (Palma, 1981) és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UAB i ha dirigit diversos curtmetratges, alguns premiats internacionalment, a més de programes de televisió i projectes web. També ha col·laborat amb revistes especialitzades en cinema i donat classes a diversos centres universitaris.

Des del 2012 treballava a Apple i des del 2014 era responsable de tecnologia i procesos a l’start-up 2btube, empresa de la qual n’és cofundador especialitzada en la creació i la gestió de continguts per a YouTube.

Martorell té per encàrrec definir la programació del nou model i els formats d’IB3 TV, que hauran d’estar lligats al nou portal i vinculats a IB3 Ràdio. El seu projecte passa per la modernització de la televisió pública seguint les tendències actuals, aprofundint en la presència a internet i les diferents plataformes de difusió de continguts, com ara YouTube. Martorell aposta per promoure fórmules de participació ciutadana en la programació, i apunta que un dels seus referents és Barcelona TV, especialment en la etapa dirigida per Manuel Huerga (1997-2001), assegurava aquest dijous a Efe.

Margarita Cardona (Eivissa, 1973) actualment era la directora de Gestió a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, i des del desembre formava part del nou consell de direcció d’IB3. Anteriorment, de 2013 a 2015 havia estat consellera delegada del grup El Terrat, i els tretze anys precedents havia ocupat diferents càrrecs de responsabilitat a Deutsche Bank.

Cardona té l’encàrrec de tirar endavant la reforma de la gestió econòmica i interna de la radiotelevisió pública, amb un pla de racionalització i reducció de l’estructura directiva per fer-la “més eficaç i ajustada” al seu pressupost, segons un comunicat de l’ens.