1714 2.0, del guionista barceloní Joan Grau, ha estat el guanyador de la primera edició del Concurs de Guió Transmèdia, endegat a l’estiu per Guionistes Associats de Catalunya (GAC) i el Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC), i al qual s’havien presentat 51 projectes. El premi consisteix en 2.000 euros en metàl·lic i el desenvolupament del dossier de producció a càrrec del MiLab de la Facultat de Comunicació Blanquerna.

Els altres dos projectes finalistes són Intrusos, de Joanna Pardos, Josep Serra i Oriol Vilaseca, i Hi(p)stèrica, l’agenda cultural definitiva, de la castellonenca Zaida Carmona, que s’enduen un paquet de formació a càrrec del Màster de Disseny i Producció Audiovisual de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El guanyador, Joan Grau i Ginestà, actualment a Planet Pictures, ha treballat vuit anys a El Terrat com a guionista, coordinador de guió, director de programes, director del Departament de Nous Formats i, finalment, director de continguts. A més, va crear i dirigir el magazín de continguts 52, de Localia TV, Premi Ondas 2005 al millor programa d’entreteniment.

Els guardons, que es van lliurar aquest dimecres a Sitges, distingeixen la idea, el contingut i el desenvolupament d’aquells projectes que proposin una narració a través de múltiples plataformes on cadascuna contribueix de forma única a la història. Els guions presentats havien de ser de ficció o documental i estar plantejats amb un mínim de dues pantalles, plataformes o formats diferents per al seu desplegament i execució.

El jurat estava format per Lau Delgado, cap de continguts d’Audiovisual MAC; Daniel Resnich, docent de guió transmèdia, coordinador i vocal del GAC; Francisco Martín Villodres, director del Màster de Disseny i Gestió de la Producció Audiovisual de la UAB; Joan Sabaté; director executiu del MiLAB, i Ferran Clavell, responsable d’Innovació i Futur Mèdia de Televisió de Catalunya.