Després de Warcelona, una història de violència (2013), Jordi Borràs prepara un nou projecte de llibre de fotoperiodisme. Amb Plus Ultra. Una cròncia gràfica de l’espanyolisme a Catalunya, el fotògraf i il·lustrador barceloní vol desmuntar el “mite dels autoanomenats moviments ‘no nacionalistes’” i mostrar els vasos comunicants entre l’espanyolisme i la ultradreta.

El fil conductor del treball serà més d’un centenar de fotografies fetes per Borràs (col·laborador de Nació Digital, La Directa o l’agència Demotix) durant el període 2009-2014, les quals s’acompanyaran d’una sèrie de col·laboracions per donar context històric i polític a les imatges.

Per tirar endavant el projecte, aquest dimecres es va posar en marxa una campanya de micromecenatge per recaptar 6.800 euros, tant per finançar el llibre com per enviar-ne exemplars a reconeguts periodistes de mitjans de tot el món; Plus Ultra serà trilingüe (català, castellà i anglès). El document es publicarà en la col·lecció de fotografia documental De l’ull al dit, de Pol·len Edicions.