El director general de l’Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears, José Manuel Ruiz, ha dimitit del càrrec per centrar-se en la seva candidatura a l’alcaldia de Calvià pel PP.

D’aquesta manera, Ruiz, que va ser nomenat amb polèmica el març de 2012, renuncia a complir el mandat de 6 anys al capdavant d’IB3.

El fins ara director general no és nou en la política: anteriorment ja havia estat senador dels populars per Mallorca i regidor a l’Ajuntament de Calvià, on ara aspira a ser alcalde en les eleccions de 2015.

Abans d’accedir a la direcció d’IB3, l’única experiència amb el sector audiovisual de José Manuel Ruiz es limitava als dos mesos previs, quan va exercir de gerent de la radiotelevisió pública.

A banda de Ruiz, el consell de direcció de l’ens està format per set consellers més, tots nomenats, també amb polèmica, pel PP: Josep Maria Codony, Onofre Martorell, Antoni Alcover, Pedro Orfila, Núria Ferrer, Francisco Ferrer, Maria Antònia Puiggrós i Margalida Alemany. 

L’SPIB demana consens polític per triar el successor

El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears ha reclamant que el nou director general d’IB3, a diferència del que va passar amb José Manuel Ruiz, sigui escollit per consens i per una majoria qualificada del Parlament.

“Demanam al Govern de José Ramón Bauzá que rectifiqui els seus errors i aposti per una direcció consensuada, independent i vinculada al sector de la comunicació. Entenem que aquesta és l’única manera de donar estabilitat a la ràdio i televisió pública”, manifesta en un comunicat.

Per a l’organització, triar el nou director general entre els consellers de l’ens, tots ells escollits amb l’únic suport del PP, seria “redundar en l’error que va començar amb el nomenament del conseller de presidència i vicepresident del Govern, Antonio Gómez, com a director general d’IB3”.

Així, el sindicat demana a la classe política “responsabilitat” i que “d’una vegada per totes” aposti per uns mitjans públics independents i plurals.

L’SPIB també ha expressat la seva voluntat de reunir-se amb tots els partits per conèixer quines són les seves propostes en relació als mitjans públics i al dret a la informació de cara a les propers eleccions, i transmetre les propostes que des de l’organització es creu que s’haurien d’incloure.

En aquest sentit, el Sindicat de Periodistes aposta per uns mitjans “de qualitat, oberts als col·lectius socials representatius, ben gestionats, amb suficient finançament i que garanteixin una ocupació estable i no precària”. Per això, demana un “nou model” per a IB3 on s’internalitzi la plantilla dels serveis informatius.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram