El consell d’administració de Prisa ha aprovat el nomenament de Joseph Oughourlian com a nou president no executiu del grup. El propietari del fons d’inversió Amber Capital, principal accionista del grup, substitueix en el càrrec Javier Monzón, cessat el passat desembre.

Oughourlian va entrar en el consell d’administració de Prisa a finals de 2015, i l’abril de 2019 va ser nomenat vicepresident. Des de la destitució de Monzón exercia com a president en funcions.

El consell d’aquest dimarts també ha aprovat la designació com a vicepresident de Rosauro Varo (incorporat fa dos mesos) i la continuïtat de Béatrice de Clermont-Tonnerre com a consellera coordinadora i presidenta de la comissió de nomenaments, retribucions i govern corporatiu (responsabilitat també assumida al desembre).

Per altra banda, Javier de Jaime ha comunicat la seva dimissió adduint motius professionals. Per cobrir la seva vacant ha estat nomenada per cooptació com a consellera independent Pepita Marín Rey-Stolle.

Canvi generacional

“Amb els canvis en el consell d’administració, volem iniciar una etapa de transformació i canvi generacional dins del propi consell i de l’organització”, ha assenyalat el nou president, Joseph Oughourlian. “Els perfils incorporats en els llocs del consell ens permetran impulsar, juntament amb el conseller delegat del grup, Manuel Mirat, el full de ruta de la companyia”, ha afegit.

Prisa també ha acordat reorganitzar les comissions del consell d’administració. La comissió delegada queda formada per Joseph Oughourlian com a president, Manuel Mirat, Béatrice de Clermont-Tonnerre, Manuel Polanco, Javier Santiso i Rosauro Varo.

La comissió d’auditoria, riscos i compliment continuarà presidida per Dominique D’Hinnin i comptarà com a vocals amb Amber Capital UK (representada per Fernando Martínez), María Teresa Ballester i Pepita Marín Rey-Stolle.

I la comissió de nomenaments, retribucions i govern corporatiu estarà presidida per Béatrice de Clermont-Tonnerre i comptarà amb els vocals Javier Santiso, Dominique D’Hinnin i Rosauro Varo.

El secretari de les comissions és Xavier Pujol, secretari del consell d’administració de Prisa.