En el marc de la celebració del 40è aniversari de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal, al llarg de l’any se celebraran una dotzena de jornades en diferents comarques organitzades per publicacions locals pertanyents a l’entitat. La primera tindrà lloc el 23 d’octubre a Juneda coorganitzada per l’ACPC i SomGarrigues, Fonoll, Terrall, El Cérvol i Lo Clarí.

El programa d’actes de la jornada es divideix en dos blocs. El primer, al Complex Cultural, és una trobada restringida als associats a l’ACPC amb els representants de les publicacions del territori per explicar-los les activitats i actuacions de Premsa Comarcal, així com conèixer de primera mà les seves inquietuds i propostes.

Posteriorment, a les 20 h, el Teatre Foment Juneda acollirà l’acte central, obert al públic. D’entrada es presentarà el llibre Premsa Comarcal: la memòria de la vida quotidiana de Catalunya, escrit per l’historiador Lluís Costa amb motiu del 40è aniversari de l’ACPC. La presentació anirà a càrrec del seu president, Francesc Fàbregas. Tot seguit el periodista Ferran Casas, subdirector de NacióDigital, oferirà una xerrada. La vetllada es clourà amb una actuació musical de la cantautora lleidatana Meritxell Gené.

La Premsa Comarcal es reivindica en la festa dels 40 anys