Els expresidents de l’ACPC amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès; la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i l’actual president de l’entitat, Francesc Fàbregas (foto: ACPC).

El Gran Teatre del Liceu de Barcelona va acollir diumenge la festa de celebració del 40è aniversari de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal, en un acte al qual van assistir més de 350 persones entre editors de mitjans, publicistes, directors de comunicació, lectors o representants institucionals.

“La premsa comarcal representeu la capil·laritat, podeu arribar a tot arreu. Per tenir una Catalunya sencera és indispensable que tothom tingui veu”, va assenyalar en la seva intervenció el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Per la seva part, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va ressaltar que “la premsa comarcal té un paper cabdal per al foment, l’ús i la normalització de la nostra llengua”.

“Tenim 150 capçaleres, 765.000 lectors i donem feina a mil famílies. Avui tothom diu que són quilòmetre zero, però nosaltres som els originals”, va reivindicar el president de l’ACPC, Francesc Fàbregas.

Durant la cerimònia, es van lliurar reconeixements a tots els expresidents de l’entitat al llarg d’aquests 40 anys: Josep Masoliver, Josep Maria Rierola, Jordi Vallmajó, Ricard Rafecas, Antoni Garrido, Estanis Alcover i Carles Ayats.

A més, es va lliurar el Premi d’Honor Premsa Comarcal, que en la seva primera edició ha distingit el periodista Ramon Besa. “L’essència de la premsa comarcal és estar sempre a prop dels fets. No conec un periodisme millor que el de la premsa comarcal, perquè sempre s’ha de donar la cara, allà no funcionen les fake news i, a més, has d’escriure per a tothom”, va apuntar Besa.

La vetllada va ser conduïda pel presentador i actor Quim Masferrer, i va comptar amb les actuacions de Marina Jacobs i Roger Mas.

La festa del Liceu va ser el tret de sortida d’un programa d’actes per celebrar el 40è aniversari que s’allargarà durant tot un any, el qual inclou una dotzena de jornades que se celebraran en diferents comarques catalanes organitzades per publicacions locals associades, entre altres activitats.