L’Associació d’Editors de Diaris Espanyols ja es prepara per a l’aprovació de la reforma parcial de la Llei de la Propietat Intel·lectual, i que contempla el pagament dels agregadors de notícies per la utilització de “fragments no significatius” dels continguts generats pels mitjans.

En concret, l’AEDE prepara un ens per gestionar l’anomenada ‘taxa Google’, una mesura que la patronal dels diaris sempre ha reivindicat, la qual ha estat molt qüestionada, fins i tot des de la Comissió Nacional de Mercats i Competència. La nova entitat duria per nom AEDE Digital, segons PRNoticias, i substituiria l’Associació Espanyola de Mitjans de Comunicació Online, MediosOn, la patronal dels digitals, que desapareixeria cinc anys després de la seva creació.

El projecte de llei preveu la creació d’una finestra única per a la facturació i pagament dels usuaris de drets d’autor, de la qual se n’encarregarà una entitat privada amb representació de les diferents entitats de gestió sota la supervisió de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència. L’AEDE vol que aquesta entitat sigui CEDRO, segons PRNoticias.