La decisió del Govern espanyol d’executar de forma “estricta” la sentència del Tribunal Suprem que declarava nul·la l’adjudicació el juliol del 2010 d’un múltiplex de TDT a cadascun dels operadors que existien en aquell moment, no només ha posat en alerta les televisions. Davant la situació d’incertesa creada, l’Associació d’Usuaris de la Comunicació (AUC) ha demanat a l’Exectiu “claredat” per saber realment quin futur li espera al manteniment i desenvolupament de la TDT.

L’AUC, que no discuteix el fonament de la sentència del TS, destaca que la conseqüència directa podria ser el “tancament definitiu” d’alguns canals, una mesura amb la qual no hi està d’acord. Així, recorda que la ciutadana ha fet un “important esforç econòmic” per adaptar-se a la implantació de la TDT, i que ara haurà de pagar altre cop per la nova antenització a causa del dividend digital, malgrat inicialment s’havia de cobrir amb el que havien aportat les operadores de telecomunicacions per la subhasta de l’espectre radioelèctric (entre 1.600 i 1.800 euros).

“Els ciutadans tenen dret a saber si la confluència de la sentència del Suprem i del dividend digital afectarà les possibilitats d’oferta televisiva gratuïta, que és precisament el senyal d’identitat de la TDT, així com al futur del 3D, dels serveis interactius i, molt especialment, de l’alta definició, per a la qual moltes llars s’han equipat i que suposa una de les principals demandes, juntament amb la millora en la qualitat dels continguts”, afirma l’AUC en un comunicat.

L’Associació remarca que els objectius inicials de la implantació de la TDT no s’han arribat a complir “satisfactòriament”, però que ara, a més, poden quedar “més lluny” de ser assolits.