Aquest dijous al migdia, la policia espanyola va detenir en un hostal del barri d’Hortaleza, a Madrid, a l’autor de l’enviament un dia abans de tres paquets sospitosos a Prisa, 20 Minutos i Libertad Digital, que van haver de desallotjar abans que els artificiers comprovessin que no hi havia cap bomba.

Es tracta de Carlos Díaz Fernández, que a l’abril ja va ser detingut per amenaces de bomba a diversos mitjans, així com museus i edificis emblemàtics d’arreu de l’Estat, i que havia irromput en directe als platós de Más vale tarde, de La Sexta, i el Telediario de La 1. A la primavera, el jutge va decretar el seu internament en un centre psiquiàtric. La policia l’acusa d’amenaces i desordres públics.

Díaz va lliurar personalment els paquets desplaçant-se en taxi per la ciutat i després va trucar als mitjans avisant de la seva col·locació. Contenien una ràdio petita, una ampolla de licor i llaminadures, productes que, segons la policia, al passar els paquets per un escàner, podrien aparentar contenir un artefacte explosiu i metralla.