El projecte presentat per l’equip format per Jordi Marquès, Natàlia Palazón y Jordi Canyissà, de La Vanguardia, va ser el guanyador de l’eliminatòria de la primera edició de la competició periodística Hackdays, celebrada la setmana passada al CaixaFòrum. D’aquesta manera, serà un dels 20 participants de la final internacional que tindrà lloc a Barcelona de l’11 al 13 de juny en el marc de la congrés anual de Global Editors Network.

Els vuit equips havien de presentar noves eines per cobrir unes eleccions. La Vanguardia va guanyar amb una aplicació web on els ciutadans poden conèixer els temes clau en una campanya electoral i més informació sobre aquests, i determinar quins sentiments els hi provoca.

El jurat va fer sengles mencions especials per a les eines presentades per l’equip de la CCMA, una aplicació per valorar en temps real les sensacions que transmeten els candidats durant el debat, i el del diari Ara, que va presentar una aplicació per afavorir la transparència entorn les inauguracions d’edificis, segons informa el Col·legi de Periodistes, coorganitzador de l’eliminatòria juntament amb Global Editors Network.

Presentació del projecte guanyador: