L’abril de l’any passat, el FC Barcelona va demandar la Cope per “intromissió il·legítima en el dret de l’honor” arran de les afirmacions del periodista Juan Antonio Alcalá, del programa El partido de las 12, en què va vincular als futbolistes i els metges del club amb pràctiques de dopatge. Després de rectificar i que fa dos mesos el Barça acceptés 200.000 euros com a compensació (en lloc dels 6.190.090 que demanava inicialment), el periodista ha reincidit, ara amb el RCD Espanyol.

En aquesta ocasió, Alcalá va dir que, segons una font de la Lliga de Futbol Professional (LFP), el partit dels blanc-i-blaus contra l’Sporting de Gijón del passat 28 d’abril, que va acabar 3 a 0 a favor dels asturians, havia estat “adulterat”.

L’Espanyol va qualificar les acusacions de “molt greus” i va donar un termini al locutor i l’emissora perquè revelessin en antena la identitat de la suposada font, però com que no ha estat així, ha decidit querellar-se contra Alcalá i la Cope.

En concret, l’Espanyol ha presentat una demanda civil perquè la justícia “dictamini la manera de reparar l’atac perpetrat contra l’honor i la imatge pública del club”, i reclama una indemnització de 3 milions d’euros. A més, el club blanc-i-blau no exclou la possibilitat que, un cop resolt el procés civil i depenent de la sentència, acabi interposant accions penals.