L’Advocacia General de l’Estat ha decidit representar el Ministeri de l’Interior en el procés judicial contra la revista satírica El Jueves per l’article La continua presència d’antidisturbis esgota les reserves de cocaïna a Catalunya.

La Unitat d’Investigació Tecnològica de la Policia Nacional espanyola havia denunciat la revista d’humor pels suposats delictes d’injúries i d’incitació a l’odi. El director i el subdirector d’El Jueves, Guille Martínez-Vela i Joan Ferrús (aquest segon autor de l’article) ja han declarat com a investigats i el cas estava a punt de tancar-se.

El Jueves ha respost a l’actuació de l’Estat amb un nou article en la secció de notícies paròdiques: El Govern considerarà delictiu tots els acudits excepte els de ‘marietes’.

Per a Jordi Baqueria, president de la secció de drets de propietat intel·lectual del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, l’actuació de l’Advocacia de l’Estat en aquest cas no és habitual i ho relaciona amb el moment polític actual, segons recollia Catalunya Informació.