El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) considera que les propostes dels grups municipals per al consell d’administració de Badalona Comunicació són un “nou pas enrere” en la gestió dels mitjans de comunicació públics.

“No sols no responen als criteris de competència, professionalitat i independència recomanats per la Llei Audiovisual catalana, sinó que obertament i descaradament proposen quasi tots ells els presidents dels seus grups, donant lloc a una hiperpolitització que en res respon als criteris d’uns mitjans públics pensats per a la ciutadania, i que no fa altra cosa que convertir-los en un àmbit de confrontació partidista”, assegura l’SPC en un comunicat.

Per al sindicat, la “partidització” dels consells d’administració dels mitjans “impedeix” que actuïn en interès de les empreses i del seu mandat de servei públic. En aquest sentit, assegura que els seus components “es limiten a ser corretges de transmissió” dels grups polítics presents als consistoris, a la vegada que “laminen la participació de les entitats socials dels municipis, que són garantia de la funció pública d’uns mitjans que paguen tots els ciutadans”.