La proposta de reforma de la llei del 2007 de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que finalment va quedar fora de la llei òmnibus, no agrada al Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC). Segons afirma en un comunicat, es tracta d’una “contrareforma disfressada d’austeritat” i no és “cap bona notícia per als defensors de la desgovernamentalització i de la despartidització dels mitjans públics de la Generalitat”.

Entre d’altres, la proposta de modificació inicial realitzada pel Govern preveia que els membres del consell de govern passarien de dotze a cinc, que el seu president assumiria les competències del director general, i a canvi es crearia la figura del director gerent que no passaria una convocatòria pública.

“Molt ens temem que qui fa quatre anys va condicionar el suport a la llei a què el consell fos de dotze membres (per tal de poder donar satisfacció al criteri de quotes polítiques per repartir-se els llocs), i no de nou com plantejava el projecte inicial, ara en proposi cinc o set, però no amb l’esperit de buscar professionals acreditats i independents, com diu el text de la llei, sinó amb la voluntat de garantir un control més gran de la majoria parlamentària i del Govern”, assenyala l’SPC.

Segons l’organització, la proposta de reforma conté “el pitjor dels vicis del partidisme i del governamentalisme, combinats per garantir més control des del poder polític, i presentada com a mesura d’austeritat i d’eficiència per a un millor funcionament de la Corporació”.

Per tot plegat, el Sindicat de Periodistes apel·la a la “coherència” dels grups parlamentaris que van impulsar la llei de la CCMA perquè treballin per defensar les “màximes garanties” de l’elecció de professionals “competents i independents” per formar part del consell de govern. Per a l’SPC, aquest punt és “la clau de volta de què la reforma no sigui un frau a la democratització que va suposar la llei vigent”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram