La Unió de Periodistes Valencians ha obert la convocatòria de la cinquena edició de la beca d’investigació periodística Emili Gisbert. En aquesta ocasió la temàtica a abordar és la transformació del periodisme valencià en l’última dècada i les seves perspectives de futur.

La UPV vol que enguany la beca serveixi per elaborar un estudi que analitzi la transformació del sector arran de la crisi econòmic i la revolució tecnològica, amb entrevistes i testimonis dels responsables dels principals mitjans valencians. El treball haurà de posar el focus en com han canviat les principals redaccions des de 2008; què estan fent els mitjans per adaptar-se al nou context comunicatiu, i què pensen els seus responsables de com evolucionarà el periodisme en un futur.

La beca, dotada amb 5.000 euros (2.000 més que en l’anterior edició), es dirigeix als associats de la UPV, principalment que estiguin a l’atur o tinguin un salari per sota del mínim interprofessional. El termini per presentar candidatura finalitza el 15 de febrer. La persona escollida tindrà quatre mesos per desenvolupar el projecte.