La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha preparat un desplegament informatiu del judici pel referèndum de l’1 d’octubre basada en tres pilars: el mòbil com a principal entorn de consum; la internacionalització de la cobertura, i la informació de context per ajudar els usuaris a entendre l’actualitat generada durant el procés.

La CCMA entén que els mòbils poden ser els dispositius de consulta mes usats per informar-se del judici, ja que aquest se celebra en horari d’oficina. Per això, el 324 oferirà resumsa través de WhatsApp: amb informació de l’ordre del dia a primera hora del matí, i un recull dels titulars generats durant la jornada al vespre.

Sota el mateix concepte, es generarà un podcast específic per al seguiment del judici que recollirà els moments informativament més rellevants de la cobertura que en farà Catalunya Ràdio. Aquest nou servei inclourà, cada dia, una selecció dels àudios més destacats de la jornada.

Per donar servei a l’interès que el judici de l’1-O aixeca fora de Catalunya, la CCMA farà una cobertura multiidioma en català, castellà i anglès.

Finalment, per donar context i ajudar els usuaris a interpretar i seguir correctament la informació, s’ha activat una pàgina interactiva, Les claus del judici. Aquesta guia compta amb quatre seccions: Qui és qui; Cronologia del procés; De què se’ls acusa, i Situa’t: les fases del judici.