La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el Departament de Cultura han fet pública la preselecció de deu projectes escollits en la convocatòria per a obra nova de llargmetratges i grans formats audiovisuals oberta al juliol.

Del bloc per a la producció de llargmetratges cinematogràfics de ficció (dotada amb 2 milions d’euros) s’han escollit quatre projectes: El 47 (de Mediaproducción), Wolfgang (Nostromo Pictures), Infern glaçat (Vilaüt Films) i Caballé (A Film About Quiet Jazz).

I del bloc per a altres projectes audiovisuals de gran format (amb una dotació de 4 milions) s’han triat sis projectes: la ficció seriada Jo mai mai (d’Abacus); La masia (Shine Iberia) i La travessa (Aguacate & Calabaza) com a gran entreteniment; els divulgatius culturals Tresors amb història (El Terrat Gestiones XXI) i El professor de música (Brutal Media), i la sèrie documental El forense (Broadcaster Audiovisual Services).

Ara la CCMA i les empreses productores iniciaran la negociació de les condicions pressupostàries i de les característiques tècniques i artístiques, així com el possible calendari de producció i el pla de finançament.