Actualment, la situació financera de la CCMA és “complexa” però està “estabilitzada”. Així ho va afirmar el passat divendres en sessió de control parlamentari el president de la Corporació, Brauli Duart, qui va atribuir el resultat als ajustos interns realitzats en els darrers mesos. L’actual “dèficit zero” contrasta amb les xifres negatives dels dos darrers anys a aquestes alçades, exercicis que es van acabar tancant en negatiu: el 2012 amb 7,5 milions d’euros de dèficit i l’any passat amb 11 milions.

Malgrat l’estabilitat de les finances, Duart va alertar que no poden “estar tranquils” a causa d’una sèrie de “riscos de futur”. Un són els 7,5 milions d’euros que s’havien previst retallar aquest any als treballadors, i que amb l’allargament de les negociacions pel conveni col·lectiu s’hauran de reduir d’altres partides (concretament, en producció de programes i producció externa, coproduccions i drets esportius).

El “principal risc”, però, és l’impacte que podria tenir en el pressupost el canvi de criteri d’Hisenda a l’hora de deduir l’IVA a les ràdios i televisions públiques. Sobre aquest tema, el president de la CCMA va assenyalar que per “prudència” caldrà esperar a la comunicació oficial d’Hisenda abans de pronunciar-se públicament.

Amb tot, Brauli Duart va apuntar que, si es fa cas dels precedents de l’aplicació a altres mitjans, aleshores es tracta d’un “risc seriós” que s’haurà d’avaluar amb totes les instàncies que tenen relació amb la Corporació –Parlament i “eventualment” el Govern–, per tal de trobar una solució a una qüestió que “previsiblement pot ser complexa de resoldre”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram