La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha tancat provisionalment l’exercici 2016 amb “equilibri financer”, segons ha indicat la seva vicepresidenta, Núria Llorach. En compareixença davant la comissió de control parlamentari, la directiva ha ressaltat la importància del resultat, ja que ara el 2017 arrenca “sense cap peatge”.

Llorach ha explicat que el 2016 es va iniciar amb un dèficit de 9,4 milions per la sentència judicial que obligava a retornar el 5% de sou que s’havia retingut als treballadors. Per eixugar aquests diners, semblava que s’hauria de retallar en continguts, cosa que per a la direcció de la CCMA suposava traspassar “línies vermelles”, segons va afirmar Llorach en el seu moment.

Al final, però, l’equilibri s’ha assolit gràcies a una aportació extraordinària del Govern de 14 milions d’euros, els quals es van utilitzar per afrontar el retorn del 5% sense haver d’afectar encara més les partides en continguts.

Cal recordar que, el passat abril, la CCMA va presentar un avantprojecte de pressupost que preveia un increment en l’aportació de la Generalitat de 26 milions per fer front al dèficit sobrevingut (entre d’altres), però la petició va ser denegada pel Govern. Amb tot, es va negociar una partida extraordinària per “alleugerir” la situació econòmica, que finalment va ser atesa.