Des d’aquest dilluns, tots els portals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals s’han integrat en un únic web, ccma.cat, que ha estat renovat de dalt a baix. És a dir, TV3, Catalunya Ràdio i el 324 ara conviuen sota un mateix sostre, tot i que s’hi pot accedir amb l’adreça antiga.

Per crear el nou portal s’ha aplicat el que es coneix com a mobile first: tot està dissenyat i organitzat pensant en com es veuran els continguts amb el dispositiu més petit de tots. A més, utilitza un disseny que s’adapta al dispositiu des d’on s’accedeix (responsive web design) i incorpora l’streaming adaptatiu, que genera diferents qualitats de vídeo i àudio segons l’amplada de banda de l’usuari.

Amb el nou web, TV3 i Catalunya Ràdio, que tenen apartat propi (també el Super 3), comparteixen àudios i vídeos en els espais temàtics de Notícies, Esports i Cultura. A més, la renovació ha comportat un canvi tecnològic de l’emissió dels canals de TV i ràdio: ara, els àudios i els vídeos en directe i a la carta s’ofereixen amb més qualitat. També s’ha incorporat la tecnologia time shifting, de manera que es pot aturar una emissió en directe, retrocedir fins a una hora, i continuar-la més endavant.

“L’objectiu del nou portal és renovar l’experiència online dels usuaris per fer que l’accés sigui més fàcil”, explicava divendres el director de Mitjans Digitals, Martí Patxot, en la presentació del nou portal. “Volem que el web s’adapti a l’ús de cada persona”, afegia.