La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha instat a incoar un expedient sancionador a Telefónica, ja que ha apreciat indicis d’incompliment dels compromisos adquirits fa quatre anys amb la compra del 100% de DTS (Canal+).

En concret, la CNMC ha detectat que Telefónica va calcular erròniament els cost mínim garantit del canal Movistar Partidazo (el partit més interessant de cada jornada de la Lliga de Futbol) i dels canals de motor de la seva oferta majorista de televisió de pagament en la temporada 2016-2017, cobrant de més a les seves competidores.

L’ens regulador assenyala que, si bé Telefónica va reconèixer l’error i va retornar els imports excedits el setembre de 2018, “la temporada ja estava vençuda, sense possibilitat de reparar els possibles efectes sobre la competència en el seu moment”.

Així doncs, la CNMC conclou que Telefónica “haurà de compensar aquells operadors als quals va cobrar de més per cost mínim garantit dels canals de futbol i motor”, i també li reconeix el dret “a reclamar el pagament de les quantitats cobrades de menys a altres operadors”.