El Grup de Periodistes Ramon Barnils i Edicions Saldonar han publicat El gall ferit, de Nicolas Tomás, el novè llibre de la col·lecció Periodistes que impulsen conjuntament des de 2013. El llibre es presenta com un mosaic plural de la França actual, de les seves factures i divisions, polítiques i econòmiques, però també socials, religioses, racials i identitàries.

Tomás ha fet un viatge periodístic de més de 3.500 quilòmetres per conèixer tot el que no es veu des de París, una perifèria que ara aposta per l’extrema dreta.

El gall ferit no és un llibre sobre l’extrema dreta, però sí que parla de com s’ha llaurat de ràbia la perifèria de París. No es queda a la superfície i, per tant, ajuda a entendre un procés més universal que no francés”, assenyala Enric Borràs, president del Grup Barnils i autor del pròleg.

La presentació d’El gall ferit tindrà lloc el 24 de febrer a la Casa Golferichs de Barcelona. En l’acte participarà Nicolas Tomás, Enric Borràs i Elise Gazengel, corresponsal de mitjans francesos.