La convocatòria de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals dirigida a nous talents i formats originals de continguts per al canal 33 ha estat tot un èxit: s’hi han presentat 300 projectes, superant les expectatives, segons reconeix l’ens públic. De les propostes rebudes, els responsables de continguts de Televisió de Catalunya n’han seleccionat 25, les quals participaran en una sessió final de pitching que se celebrarà a Sant Joan Despí.

L’objectiu és contractar un mínim de cinc projectes serialitzables per produir-los. La CCMA destinarà a la iniciativa una dotació inicial de 500.000 euros.

La convocatòria buscava de manera especial propostes innovadores com a finestra per als creadors joves, projectes singulars que no encaixarien en l’àmbit televisiu generalista convencional, i s’adreçava principalment a professionals independents, nous creadors, titulats en comunicació audiovisual, productores i al sector audiovisual en general.

La crida es dirigia a tot tipus de formats i continguts, tant des de projectes culturals en la seva concepció més àmplia fins a propostes artístiques, passant per l’entreteniment, les docusèries i la ficció, així com propostes híbrides.

La CCMA explica que la majoria de propostes presentades han estat de caràcter i contingut cultural, i ressalta una gran presència de productores que contactaven per primer cop amb l’ens.