El consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació ha acordat proposar Alfred Costa com a nou director general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, l’empresa que gestiona À Punt Media.

L’actual cap d’emissions d’À Punt ara haurà de comparèixer davant la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i l’Espai Audiovisual de Les Corts, encarregada de valorar la idoneïtat per al càrrec. Si Costa rep el vistiplau (necessita una majoria absoluta), el consell rector de la CVMC formalitzarà el seu nomenament com a nou director general d’À Punt per un període de tres anys en substitució d’Empar Marco, que finalitzarà el mandat al març.

El màxim òrgan de govern de la Corporació s’ha reunit aquest dimecres per estudiar i valorar els projectes dels dos finalistes, Alfred Costa i Francesc García Donet, ambdós amb passat a l’extinta RTVV i vincles amb el Partit Socialista.

Alfred Costa va treballar a Canal 9 entre 1990 i 2013, on va desenvolupar diversos càrrecs de responsabilitat: subdirector de programació, cap de secció de ficció seriada, i responsable del departament de nous projectes i entreteniment. A més, va ser regidor del PSPV a l’Ajuntament de Torrent (2015-2018), responsabilitat que va deixar per incorporar-se a À Punt com a cap d’emissions.

Per la seva part, Francesc García Donet va treballar de productor a Canal 9 (1989-2013) i actualment és administrador de l’empresa Onair. A més, va ser assessor del ministre d’Administracions Públiques Jordi Sevilla (2004-2007).