El procés de digitalització de les 800.000 hores de fons documentals audiovisuals de RTVE s’allargarà fins a l’any 2013. Així ho va explicar la setmana passada Carlos Hernández, director del fons documental de la cadena pública, a Histelcon 2010, la conferència sobre història de les telecomunicacions que enguany commemora el centenari de la radiodifusió.

Uns fons documentals de RTVE que, tot i ser digitals, no seran accessibles per a tothom. Ho va deixar clar el propi Hernández, qui va assegurar que, el fet que estigui en analògic i ara passi a estar en digital, no suposa que tot el món pugui accedir a l’arxiu, ja que aquest no és l’objectiu de la digitalització. Com a molt, va dir, s’estudiaran convenis amb determinades institucions per a accessos puntuals. L’objectiu real de la digitalització, va afegir, és el de preservar els fons documentals audiovisuals del grup.

Els treballs de digitalització avancen a un ritme de 10.000 hores a la setmana, i part del material ja està disponible per als periodistes de RTVE a través d’eines web. En tot cas, Hernández va explicar que han incrementat el número de personal i recursos per tal d’accelerar el procés de digitalització d’un total de 800.000 hores de fons audiovisuals.

Font: 233grados