La Diputació de Barcelona ha obert la convocatòria de la 32a edició dels Premis de Comunicació Local, els quals ha remodelat, reduint el nombre de premis i la dotació total.

Dels sis guardons amb dotació de l’any passat, s’ha passat a quatre, que a més han perdut la seva denominació històrica a canvi d’una de genèrica: treball periodístic publicat en un periòdic local o comarcal (antic Premi Tasis-Torrent), programa de ràdio local o comarcal (antic Premi Rosalia Rovira), programa de televisió local o comarcal (antic Premi Miramar) i iniciativa en matèria de comunicació municipal (antic Premi Arrel). També manté el premi honorífic, que no tenia ni té dotació.

Així doncs, queda eliminat el Premi Tasis-Torrent a una iniciativa periodística o empresarial en el camp de la comunicació i la publicitat de l’àmbit local i comarcal, i el Premi Innova en l’àmbit de noves tecnologies a la millor iniciativa innovadora en comunicació local.

La dotació cau un 33%

Amb aquesta reducció de guardons, la partida que s’hi destinava també baixa de 60.000 a 40.000 euros, perquè els premis que continuen mantenen la dotació de 10.000 euros cadascun.

Cal recordar que l’any passat els guardons ja van veure com s’eliminava el Premi Diputació de Barcelona d’emissores locals d’Espanya al millor programa (el més recent, del qual només se n’havien celebrat dues edicions), per la qual cosa el pressupost ja havia passat de 70.000 a 60.000 euros.

El termini finalitza el 30 de novembre

Pel que fa a la convocatòria, oberta aquest dijous, els treballs que vulguin optar als premis han d’haver estat emesos, publicats o endegats entre l’1 de setembre de 2011 i el 31 d’agost de 2012, i el termini per presentar-los finalitza el proper 30 de novembre.

El jurat de la 32a edició està format per Josep Maria  Martí, Anna Cristeto, Manel Cuyàs, Sílvia Cóppulo, Eduard Pujol, Francesc Robert, Anna Figuera, Anna M. Bordas, Francesc Canosa, Francesc Cano, Josep Lluís Micó, Rafael de Ribot, Mònica Fulquet i Carles Sabater.