La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya rebutja els termes en què el Ministeri de Seguretat Social ha plantejat la reforma del sistema de cotització per ingressos reals dels treballadors autònoms, ja que els considera “desproporcionats a la realitat”, i alerta “posen en perill” el desenvolupament del periodisme freelance.

La FAPE assenyala que, amb la caiguda dels ingressos publicitaris i de venda d’exemplars per l’impacte de la pandèmia, “l’economia del sector encara no s’ha recuperat, tot al contrari, han tornat les reestructuracions de plantilles, i el periodisme freelance és l’única fórmula per seguir lligat a la professió, que es troba cada cop amb més traves”.

Així doncs, l’entitat ha manifestat la seva oposició a una reforma que, tal i com està plantejada, afirma que “no solucionarà cap dels problemes dels freelance, sinó que només serveix per recaptar més a costa dels periodistes i treballadors autònoms en general”.

Per tot plegat, la Federació insta a què en la tramitació de la reforma de les cotitzacions “s’analitzin propostes coherents i s’arribi a un acord que aprofundeixi més en la precària situació dels periodistes a la peça”.