El president de la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya, Nemesio Rodríguez, troba que seria “desitjable” que els professionals de la informació contribuïssin a crear “un clima de tolerància i convivència pacífica” a l’Estat aquest 2021, en lloc de participar en “la brega i les trinxeres polítiques”. Així ho va assegurar dilluns en declaracions a Europa Press amb motiu del nou any.

Per altra banda, Rodríguez insisteix en la revocació la Llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana, més coneguda com a llei mordassa. “Sembla que hi ha consens per dur a terme aquesta derogació, però passa el temps i la llei segueix vigent, malgrat que fins i tot el Tribunal Constitucional no va avalar al novembre l’article que fixa sancions per l’ús ‘no autoritzat’ d’imatges dels membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, al considerar-ho una censura prèvia”, argumenta.

El president de la FAPE també vol que el 2021 “s’acabin d’una vegada per totes” els vetos als professionals i els mitjans, els assenyalaments de polítics a periodistes, i l’assetjament en xarxa, “activitats d’intimidació totes elles impròpies d’un sistema democràtic com el nostre”.

Nemesio Rodríguez també espera que aquest any s’acabi la provisionalitat en la gestió de RTVE, i que els ERTO no es converteixin en ERO que “debilitin més les redaccions i augmentin la ja alta precarietat salarial i laboral que suporta la professió”.