El Consell de Ministres va aprovar dimarts establir el 31 d’octubre com a nova data límit per al canvi de freqüències de la TDT en el marc del segon dividend digital. Fa tres mesos el Govern espanyol va comunicar a la Comissió Europea que no podria completar el procés en la data prevista, el 30 de juny, per la relantització de les actuacions a causa de l’estat d’alarma decretat per la pandèmia de la Covid-10.

Per altra banda, les emissions en simulcast a través de les noves freqüències i les antigues es mantindran fins al 30 de setembre.

Aquest ajornament implica que les operadores de telecomunicacions no tindran a la seva disposició en el termini previst la franja entre les freqüències 694 i 790 MHz de l’espectre radioelèctric per impulsar el desenvolupament de la banda ampla i la cinquena generació de comunicacions mòbils, de manera que la seva licitació s’ha ajornat al primer trimestre de 2021.

La primera fase del procés va finalitzar a principis de març amb l’apagada de les antigues freqüències de TDT en diferents municipis de tot l’Estat. La segona fase, alterada pel coronavirus, és per a les àrees geogràfiques que tenen una dependència tecnològica d’altres que ja han fet el procés en la primera.