La Fiscalia demana quatre anys de presó i una multa de 14.400 euros per a l’exresponsable del departament d’informàtica i sistemes de Mediapro, Robert Cama, i el directiu de l’empresa Bonus Sports Marketing (BSM), Joan Carles Raventós, per presumptament espiar i copiar els correus electrònics del soci cofundador de la productora, Jaume Roures. El ministeri públic els atribueix un delicte continuat de descobriment de secrets d’empresa. La denúncia inicialment també s’havia dirigit contra l’expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell, fundador de BSM, però va ser arxivada.

L’escrit de la Fiscalia indica que, entre el 10 de juliol del 2009 i el 13 de juliol del 2011, Cama, “actuant a petició i de comú acord” amb Raventós, va accedir “de manera sistemàtica” i sense consentiment al correu electrònic de Roures. Els missatges eren remesos a Joan Carles Raventós, a qui li interessaven les comunicacions sobre l’activitat de Mediapro perquè la seva empresa es dedicava, almenys en part, al mateix sector de màrqueting esportiu, segons la Fiscalia. Raventós havia estat directiu de Mediapro de 2000 a 2006 i en el moment dels fets era el director de les seccions esportives del Barça.

Els correus interceptats es referien a treballs publicitaris realitzats per Mediapro, a aspectes relacionats amb el negoci televisiu de Gol, als tractes del grup amb entitats financeres, a litigis i a assumptes vinculats amb contractes de drets audiovisuals.

El fiscal explica que Cama havia instal·lat el servidor de BSM, del qual s’ocupava de fer-ne el manteniment (mitjançant la seva empresa, Socktel Servicios Informáticos), en els equips informàtics amb els quals treballava a les oficines de Mediapro.

Segons la denúncia de Jaume Roures, inicialment Robert Cama era remunerat a través de BSM, en aquells moments propietat de Rosell, i després directament a través del Barça, un cop va accedir a la presidència del club. Quan es van descobrir els fets, l’octubre de 2011, Mediapro va acomiadar Cama (juntament amb dos treballadors més de la productora), que tot seguit va ser fitxat pel FC Barcelona com a responsable d’IT.