El proper mes de juny finalitza la cessió dels drets de transmissió de la Lliga de futbol (propietat de Mediapro) d’un partit en obert cada dissabte, però la seva continuïtat, un cop confirmada la ‘fusió’ entre Antena 3 i La Sexta, ara com ara és una incògnita. Aquest dijous, el conseller delegat d’Antena 3, Silvio González, ja ha advertit en una conferència que, si fos per ell, la cadena no renovaria el contracte si no hi ha un “significatiu descens” en el preu (que ha xifrat entre 60 i 70 milions d’euros) i l’operació fos rendible per al grup.

De manera semblant s’expressava Antena 3 en la comunicació de l’absorció enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV): els drets es renovaran o no “en funció de les condicions contractuals específiques”

En situació similar es podria trobar la Fórmula 1 quan acabin els seus drets el 2013. En aquest cas, González ha assenyalat que és “molt possible” que acabi emetent-se a Antena 3, on s’obtindrien “millors resultats” en audiència i ingressos que a La Sexta. A més, malgrat remarcar la dificultat de treure beneficis de la F1, ha admès que es tracta d’un producte “extremadament bo” i “millor” que el motociclisme, ara en mans de Telecinco.

Sobre la resta de cadenes, el conseller delegat del grup ha dit que es reformularà la programació de La Sexta 2, mentre que la de la 3, dedicada a les pel·lícules, es reforçarà.

D’altra banda, Silvio González ha assegurat que la fusió, la qual creu que es materialitzarà del tot el 2013, generarà unes sinergies d’entre 60 i 80 milions d’euros. El conseller delegat calcula el valor de la fusió en uns 269 milions d’euros, i ha avançat que el nou grup assumirà el deute de La Sexta, xifrat en 122 milions.