Sique Rodríguez, Adrià Soldevila i Sergi Escudero, periodistes del ‘Què t’hi jugues!’

Els periodistes Adrià Soldevila, Sergi Escudero i Sique Rodríguez, del programa Què t’hi jugues! de SER Catalunya, han guanyat la vuitena edició del Premi Josep Maria Planes de periodisme d’investigació i crítica social pel seu treball sobre l’anomenat BarçaGate. La investigació va destapar que el FC Barcelona tenia contractada l’empresa I3 Ventures per crear a les xarxes socials estats d’opinió favorables a la junta directiva i difamar opositors i jugadors.

El jurat ha destacat que es tracta d’un treball “rigorós” d’investigació i que amplia el ventall de “formats” del premi, ja que la informació completa, que va tenir ressò internacional, es va emetre en el podcast La llotja del Què t’hi jugues!

És el primer cop que el Premi Josep Maria Planes distingeix un treball radiofònic i també de temàtica esportiva. La investigació del BarçaGate ja havia guanyat el Premi Ramon Barnils en la categoria d’àmbit nacional.

L’acte de lliurament està previst per al 28 de febrer a l’Espai de la Plana de l’Om de Manresa.

El guardó el convoquen l’Ajuntament de Manresa i la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, i enguany per primer cop comptava amb una dotació econòmica de 1.000 euros.

El jurat estava format per l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro; la corresponsal del setmanari El Siglo a Catalunya, Teresa Carreras; el vicedegà de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVIC-UCC, Xavier Ginesta; els periodistes Josep Gifreu i Jordi Finestres; la guanyadora de l’edició anterior, Tura Soler, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo.