La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha desestimat la primera de les dues denúncies del PP contra El matí de Catalunya Ràdio per la secció La portada. Segons els populars, l’editorial de Mònica Terribas del 28 de novembre “excedeix i afecta de manera clara la neutralitat informativa” del procés electoral i “té l’ànim de beneficiar unes determinades candidatures”.

En canvi, la Junta conclou que l’editorial no té una “incidència electoral rellevant”. Segons l’òrgan, si bé la periodista “ofereix una visió determinada” d’uns fets d’actualitat connectats “directament” amb la realitat política, l’exposició “no escapa o excedeix” el to crític que “pot acompanyar una descripció de les notícies ocorregudes”.

La resolució de la Junta Electoral també assenyala que el PP no explica “com afecta o beneficia” una determinada opció ideològica el relat de La portada, ni tampoc indica com s’ha de “modular” la llibertat d’informació i d’expressió durant el període electoral per donar compliment als principis de pluralisme, igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa.

En La portada del dia 28, Terribas va parlar en to irònic sobre la normalitat de la campanya, amb polítics a la presó i a l’exili, amb la Generalitat intervinguda econòmicament i sense autogovern. A més recordava que la Junta havia prohibit als mitjans públics referir-se al president de la Generalitat i als consellers com a tals, entre altres expressions, així com els llaços grocs en llocs oficials.

En la denúncia, els populars afirmen que l’editorial de mònica Terribas “conculca els principis i valors que han de guiar l’actuació dels mitjans de comunicació públics durant el període electoral”. A més, argumenten que La portada no podia “emparar-se en l’exercici de la llibertat d’expressió” i que “aquest tipus d’editorialitzar” vulnerava el Llibre d’estil de la CCMA.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram