El diari La Mañana de Lleida ha presentat aquest divendres un concurs de creditors juntament amb un pla de viabilitat que contempla l’acomiadament de dotze treballadors, els quals es sumarien als deu que ja van fer fora al novembre, així com els onze de la impremta del mateix grup, que va tancar el passat 31 de desembre.

El pla de viabilitat de l’empresa també contempla la petició d’ajornar a cinc anys el pagament dels gairebé 5 milions d’euros que Dalmau Multimèdia deu a diversos creditors (dels quals 900.000 a la Seguretat Social).

L’empresa deu sis mesos als treballadors

L’editora fins ara estava en preconcurs de creditors, i aquest divendres ha presentat el concurs perquè finalitzava el termini per tancar un acord amb els creditors, el qual no descarta que arribi properament.

Cal recordar que, des del passat 6 de febrer hi ha una quinzena de treballadors del diari que estan en vaga indefinida per l’impagament dels sous, que ja pugen a sis mensualitats. L’empresa contempla pagar una tercera part dels 257.000 euros que deu a la plantilla en un termini màxim d’un mes, i presentar un pla de pagament per a la resta.