A La Marea porten temps informant regularment sobre l’emergència climàtica, però ara han decidit per una passa més amb la posada en marxa de Climática, una revista digital especialitzada en escalfament global que neix per cobrir la crisi del clima des de tots els seus angles.

“L’emergència climàtica suposa el major repte periodístic de la història, i anem a explicar-ho des de diferents perspectives, més enllà dels titulars”, assenyala el mitjà com a declaració d’intencions.

Climática inclourà reportatges en profunditat, entrevistes amb especialistes, anàlisis i cultura. Els continguts, coordinats per Santiago Sáez, es renovaran setmanalment amb articles de l’equip de La Marea i amb col·laboracions d’altres mitjans estatals i internacionals. A més, de dilluns a divendres es publicaran les notícies climàtiques més destacades.

“Les nostres úniques guies són la ciència i la justícia social i climàtica, donant una especial importància als qui més pateixen els impactes de la crisi climàtica, com són les dones, les comunitats del sud global i les persones i comunitats més vulnerables del nord”, assenyala el nou mitjà.

Climática aspira a finançar-se amb les subscripcions i aportacions dels seus lectors, així com de la publicitat d’empreses i de beques d’institucions que no contradiguin el seu codi ètic.