El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha acollit aquest dijous el lliurament de la dotzena edició dels Premis per a la Diversitat en l’Audiovisual.

Enguany, el premi a la trajectòria de foment de la diversitat en l’àmbit de la comunicació audiovisual ha estat per a Fotomovimiento, associació nascuda el 2011 durant l’acampada del 15M a la plaça de Catalunya de Barcelona. El jurat destaca que és un “mitjà alternatiu de referència per a moltes persones que difon la realitat social mitjançant imatges, amb especial èmfasi en els sectors socials i comunitats més desfavorides”. A més, subratlla que l’arxiu fotogràfic de Fotomovimiento és “una font d’informació i un banc d’imatges d’accés lliure per a moltes entitats i publicacions arreu del món”.

En la categoria de televisió s’ha guardonat el capítol Ètnies, del programa Tabús, presentat per l’actor David Verdaguer, produït per TV3 i El Terrat. L’episodi premiat està dedicat a trencar tòpics sobre la llengua, les religions i les ètnies.

En la modalitat de ràdio enguany s’ha premiat el programa MAS enllà de Ràdio Banyoles, en col·laboració amb l’Associació Moviment Afrobanyolí Social, que aborda les preocupacions dels joves afrobanyolins i ofereix petites mostres de cultura africana, entre d’altres.

En aquesta modalitat el jurat ha concedit una menció especial al programa Som terra d’EMUN FM Ràdio i La Xarxa, pel capítol Els invisibles, dedicat a les persones que van a les terres de Lleida a treballar en la campanya de recol·lecció de la fruita dolça.

En la categoria de producció audiovisual, el jurat ha guardonat la sèrie documental 18+1: un jovent que camina, produïda per l’Agència Talaia, estrenada a la Directa, que aborda temàtiques com l’origen, el procés migratori o el racisme, entre d’altres.

Pel que fa a la categoria de web s’ha distingit el portal de l’activista i comunicadora Desirée Bela-Lobedde, dedicat a la imatge personal de les dones negres amb el cabell ‘afro’ natural, on dona eines mitjançant vídeos explicatius i articles complementaris per aprendre a cuidar-lo.

Els guardons s’han lliurat en el marc de la 13a Jornada de la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual del CAC, enguany sota el títol Narratives alternatives contra el racisme.

Els Premis per a la Diversitat en l’Audiovisual tenen per objectiu promoure una millor representació de la diversitat etnocultural en els mitjans audiovisuals de Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram