L’assemblea de treballadors de Badalona Comunicació ha volgut dir la seva en la polèmica generada per la gestió dels mitjans públics de la ciutat, i ha convidat les diferents parts a “trobar-se el més aviat possible” per tal d’arribar a un consens que “recondueixi” la situació.

Amb tot, la plantilla denuncia “les ingerències polítiques i la manipulació a què històricament han estat i estan sotmesos actualment els continguts” dels mitjans públics badalonins, i lamenta que durant molt temps “s’hagin creuat línies vermelles” que han prioritzat el criteri polític per davant del periodístic, “atemptant” contra el Codi Deontològic.

Demanen respecte

Els treballadors de la ràdio i la televisió de Badalona remarquen la necessitat d’uns mitjans “públics, neutrals i plurals” per garantir el dret a la informació i el servei públic, per la qual cosa demanen que la composició del consell d’administració de Badalona Comunicació no ho “condicioni”.

Així, l’assemblea exigeix “respecte” a la feina dels professionals “sigui quina sigui” la composició de l’Ajuntament badaloní, i que els treballadors no siguin utilitzats com a moneda de canvi en les decisions polítiques.

Pressions laborals

A banda, recorda que la plantilla ja va patir un ERO que va suposar l’acomiadament de 21 treballadors, i que “malgrat això s’estan complint amb escreix els objectius empresarials amb el màxim esforç i dedicació del conjunt de la plantilla”.

Amb tot, l’assembla considera que s’ha arribat a una “situació límit” a causa d’unes “pressions” als treballadors que, assegura, en alguns casos “s’han traduït en decisions preses que van més enllà de les raons estrictament laborals”. 

El Col·legi de periodistes ho considera un abús autoritari

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha qualificat de “molt greu i preocupant” la destitució de tots els membres del consell d’administració de Badalona Comunicació proposats per l’oposició. Per a l’entitat, la mesura del govern municipal del PP constitueix un “nou abús de caire autoritari, impropi en una democràcia”.

El CPC recorda un cop més que els mitjans públics “no poden estar supeditats als capricis de cap alcalde o càrrec públic que els pretengui utilitzar en benefici propi i per silenciar altres veus”, i demana que els seus professionals puguin treballar “amb professionalitat, al marge de qualsevol pressió política”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram