Els treballadors de de Barça TV han decidit iniciar un calendari de mobilitzacions que culminarà amb una vaga el 31 de desembre, coincidint amb el partit FC Barcelona – RCD Espanyol, el primer de Lliga després de l’aturada pel Mundial de Qatar. Així es va aprovar per unanimitat en l’assemblea celebrada dimecres.

La plantilla de Barça TV, subcontractada a través de TBSC (Telefónica Broadcast Services Catalunya), reclama unes condicions salarials i laborals “dignes”, davant d’una pèrdua de poder adquisitiu del 22,8% i un empitjorament de les condicions laborals.

La darrera proposta de l’empresa s’ha considerat “insuficient” i ha estat rebutjada. “Donada la gran pèrdua de poder adquisitiu acumulada, un augment del 5% del salari a compte conveni, amb absorció i sense una clàusula de revisió per increment de l’IPC no soluciona la precarietat salarial dels treballadors”, assenyalen.

En l’assemblea també es va aprovar que el comitè d’empresa denunciï davant la Inspecció de Treball les “vulneracions” que la plantilla considera que TBSC està cometent contra els seus drets laborals, com ara “no respectar el temps de descans, no negociar els calendaris laborals amb el comitè, ni complir amb tot el que fa referència a les hores extraordinàries”.

L’origen del conflicte

La plantilla de Barça TV porta externalitzada des del naixement del mitjà, el 1999, i fa set anys Telefónica es va adjudicar el contracte a través de la filial TBS. El comitè d’empresa explica que el personal de TBS a Madrid va aconseguir algunes millores que no es van aplicar a Barcelona. A més, el 2020 Telefónica va crear TBSC, filial formada només per la plantilla de Barça TV i amb el club com a únic client. “D’aquesta forma se’ns va aïllar de la resta de l’empresa i de possibles millores col·lectives”, denunciava el comitè el mes passat.

El desembre de 2021, l’empresa va acceptar negociar amb la plantilla, però després de l’estiu, “a causa d’ignorar” els correus del comitè, aquest va portar el cas al Tribunal Laboral de Catalunya per pactar un calendari mínim per a les negociacions. Aquestes, però, no han fructificat, i la plantilla ha dit “prou”.

La plantilla de Barça TV reclama condicions laborals dignes