Els treballadors de Televisió de Catalunya han votat en referèndum si tirar endavant un pla de mobilitzacions contra l’externalització i pel manteniment dels llocs de treball. Amb una participació del 61,18%, un 71,45% hi va votar a favor, el 23,76 en contra, i el 4,55% en blanc.

El pla de mobilitzacions, que s’estendrà fins al gener, inclou aturades parcials, la primera de les quals serà el proper 24 d’octubre, de 10.30 a 13 h. Posteriorment hi haurà cinc aturades més que es repartiran equitativament entre tots els torns i franges horàries.

Mas reconeix que no s’ha descartat augmentar l’externalització

Aquest mateix dilluns, després de l’entrevista a Els matins del president de la Generalitat, Artur Mas, aquest va mantenir una breu conversa amb el comitè d’empresa, que va exposar la seva inquietud sobre el model i el futur de TVC, així com pels llocs de treball.

Durant la trobada, Mas es va remetre a la delicada situació econòmica i va avançar que el pressupost del 2013 no serà superior al d’aquest any, tot i que no va poder assegurar que es mantingui l’actual. Pel que fa al model de TV3, Mas va assenyalar que no hi té cabuda la privatització, però va reconèixer que no s’ha descartat l’externalització, i que no es farà res que no sigui estrictament necessari.

En aquest punt, els representants dels treballadors van remarcar que l’externalització suposa reconvertir els diners destinats a salaris de la plantilla a pagar factures de productores, cosa que consideren “no és garantia d’estalvi en la gestió”.

Manca de diàleg

Finalment, Mas va plantejar la necessitat de col·laboració per part dels treballadors a l’hora de negociar el nou conveni col·lectiu. Segons va exposar-li el comitè, la negociació encara no existeix, ja que la direcció de la CCMA no ha respost a les peticions de reunió per parlar del contracte programa i del pla de viabilitat encarregat a PriceWaterhouse Coopers. En presència del president de l’ens, Brauli Duart, els treballadors van recordar que la col·laboració requereix les dues parts.