El nou comitè d’empresa de TV3 ha preparat una campanya per reivindicar la recuperació del conveni col·lectiu que van perdre el passat 31 de gener. D’entrada, consisteix en pancartes i “accions” davant la direcció i els responsables polítics per “fer visible la necessitat de recuperar i prorrogar” el conveni anterior fins que n’hi hagi un de nou, les negociacions del qual estan aturades.

“Els treballadors de TV3 volen recuperar la negociació col·lectiva en un marc d’estabilitat lliure d’amenaces de més acomiadaments, de noves retallades de sou i de drets laborals”, afirmen els representants dels treballadors. Si el seu requeriment no obté resposta, aleshores es plantejarà un calendari de mobilitzacions “més contundents” a partir de gener.

Amb tot, el comitè espera que la direcció “escolti” les seves raons i que, en lloc de noves mobilitzacions, s’entri en un calendari de negociacions per al nou conveni col·lectiu.

En l’assemblea de treballadors celebrada dijous, també es va defensar la producció pròpia de programes, la qual s’assegura està “constantment amenaçada pels plans d’externalització que improvisa la direcció”. Per això, s’ha proposat impulsar la creació d’un consell de producció de programes amb professionals d’aquesta àrea amb la voluntat d’intervenir en els plans de la cadena.

Demanen la readmissió dels acomiadats a les delegacions

L’assemblea també ha reclamat la readmissió dels equips de les delegacions territorials de Pirineus, Terres de l’Ebre, Perpinyà i altres demarcacions que van ser acomiadats a principis de 2013. I és que, de moment, totes les resolucions judicials per les denúncies presentades han estat favorables als treballadors (que treballaven com a autònoms per a TV3), els quals havien demandat l’empresa per acomiadament improcedent i demanaven el reconeixement de l’antiguitat laboral.

En el cas dels treballadors de les delegacions de Terres de l’Ebre, la sentència ha estat en jutjat de primera instància, però en els dels Pirineus i Perpinyà, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja ha resolt en el mateix sentit.