La 2 estrena aquest dijous a la nit Encuentros, un programa d’entrevistes a personalitats de la vida cultural dirigit per Elena Sánchez Caballero, presidenta interina de RTVE, que copresentarà l’espai amb Jesús Marchamalo.

La primera temporada consta de 12 converses en profunditat amb Antonio López, Rosa Montero, Santiago Muñoz Machado, María Blasco, Antonio Muñoz Molina, Luis Landero o Mª Ángeles Durán.

La voluntat és que Encuentros es converteixi en un fons documental audiovisual de pensadors i creadors contemporanis en espanyol, i que “guardi i atresori la memòria literària, artística, intel·lectual d’una generació”.

El nou programa de La 2 es va enregistrar abans que Elena Sánchez fos nomenada presidenta interina de RTVE, tot i que des de març de 2021 era consellera de la corporació.

La periodista es va incorporar a l’àrea d’esports de RTVE el 1984, i tres anys més tard va obtenir plaça de redactora per oposició. Durant gairebé quatre dècades presentant i dirigint informatius, programes d’actualitat i debats a La 1, La 2 i el Canal 24 Horas.

El 2008 Sánchez va crear l’òrgan de defensa de l’audiència, que va dirigir fins al 2014. El 2018 va ser nomenada secretària general de la corporació, càrrec que va deixar dos anys després.