El Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya organitzen aquest dijous, a les 16 h, una taula rodona virtual per abordar la responsabilitat dels mitjans de comunicació abans, durant i després de la guerra de Bòsnia, que es va donar per acabada fa 25 anys amb el tractat de Dayton.

En el debat participaran Montse Radigales, periodista d’El Periódico que va cobrir la guerra de Bòsnia i va treballar després per l’oficina de l’Alt Representant per l’ex-Iugoslàvia; Joan Salicrú, periodista, guionista i productor de TV; Sandra Balsells, fotoperiodista que va cobrir la guerra de Bòsnia, i Slobodan Minic, periodista bosnià instal·lat a Catalunya i responsable de La veu de Ràdio Sarajevo durant el setge.

Quin paper va tenir la premsa en el conflicte dels Balcans abans de l’inici de la guerra? I durant el conflicte bèl·lic? Ara que ja han passat 25 anys, de quina manera s’enfoca el tema des dels mitjans? S’està donant visibilitat a totes les parts de manera conciliadora o es continuen potenciant les hostilitats? Aquestes són algunes de les qüestions que es plantejaran en la taula de debat.

La responsabilitat dels mitjans de comunicació a Bòsnia abans, durant i després del conflicte es podrà seguir a través de Zoom prèvia inscripció.