La cinquena edició dels Premis Pompeu Fabra ha distingit la revista cultural digital Núvol en la categoria de comunicació i noves tecnologies. El veredicte assenyala que la publicació ofereix un producte “d’alta qualitat” íntegrament en llengua catalana i en destaca la seva secció Homo Fabra. El guardó coincideix amb el segon aniversari del digital cultural, el qual celebrarà el proper 12 d’abril.

Enguany també han estat distingits amb un Premi Pompeu Fabra el grup musical Manel, el filòleg Joan Melià, la voluntària per la llengua Ileana Belfiore, el projecte Rossinyol de la Universitat de Girona i la Fundació Servei Solidari, i els establiments Viena. Els guardons, impulsats per la Direcció General de Política Lingüística, es lliuraran el proper dimarts en un acte a l’auditoria del Palau de la Generalitat.

Els Premis Pompeu Fabra, de caràcter biennal, es van crear el 2008 per reconèixer les aportacions al foment de l’ús de la llengua catalana de persones, entitats, empreses o organitzacions.

El jurat, presidit pel conseller Ferran Mascarell, estava format per la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa; el president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros; el director de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna; el gerent del Consorci per a la Normalització Lingüística, Josep Madorell; el president del Consell General de Cambres de Catalunya, Miquel Valls; el president de la Xarxa Vives d’Universitats, Fabrice Lorente, i la subdirectora general de Política Lingüística, Marta Xirinachs, com a secretària.